Navigace

Obsah

Hradečenská buchta & Hradečenský klobás open 2013

Hradečenská buchta & Hradečenský klobás open 2013

V sobotu 19. ledna 2013 se ve velkém sále Starozámecké hospody konalo první kulinářské klání pod názvem „Hadečenská buchta a Hradečenský klobás open“.
 
Těší nás, že se tato akce setkala se zájmem občanů všech věkových skupin, a to jak mezi soutěžícími, tak mezi diváky a přilákala návštěvníky také z okolních obcí Přelíce, Ledec a Drnka.
 
Samotného klání se účastnilo 18 druhů „buchet“ a 4 druhy „klobás“. Rozhodnout, který výrobek je nejlepší, nebylo vůbec jednoduché. Všechny, už od pohledu, vypadaly skvěle a ještě lépe chutnaly. V nelehkém rozhodování mezi ně diváci rozdali přes 400 bodů a odborná porota 220 bodů.
 
Nejlepší „Hradečenskou buchtu“ připravila dvanáctiletá Markétka Kuzďasová a se svým punčákem vyhrála první místo (cenu převzala maminka). Na druhém místě se umístila Radka Kapitánčiková a její žloutkové věnečky. Třetí místo obsadila Iveta Milerová s vídeňskými řezy. Divácká porota vyhodnotila jako nejlepší žloutkové věnečky Radky Kapitánčikové.
 
Titul nejlepší „Hradečenský klobás“ získal Jan Kapitánčik. Na druhém místě se umístil Martin Dressler a na třetím duo Zdeněk Kemr a Richard Bačák. Diváci se shodli s odbornou porotou a nejvíce hlasů dali také klobásám Jana Kapitánčika.
 
Jak je v této obci zvykem, Kapitánčikovi opět bodovali, ale dá se říci, že tentokrát nebylo cílem soutěže zvítězit, ale hlavně zúčastnit se. Sejít se s přáteli a sousedy, strávit hezké odpoledne při příjemné zábavě. A to se povedlo.
 
Děkujeme obecnímu úřadu za finanční podporu akce, Standovi Hrbkovi za příjemně vytopený sál, Petrovi Pakrovi za dobrou náladu, kterou nám pomáhal doladit příjemnou hudbou. Největší dík ale patří všem soutěžícím a také divákům, bez kterých by to prostě nešlo. Věříme, že se stejně jako my, už těšíte na druhý ročník!
 
Foto: Alena Dresslerová
 

Vytvořeno: 1. 3. 2013
Poslední aktualizace: 23. 8. 2019 11:01
Autor: